Wij zijn een internetbureau dat zich richt op gebruikersvriendelijke websites en webapplicaties. Daarbij zorgen wij voor een 'pixel-perfecte' website. Hierbij hanteren wij de nieuwste webtechnieken, zoals bijvoorbeeld HTML5 en CSS3. PixelQ is in 2010 opgericht door Jens Scholtanus en Sebastiaan Pasma.

In 2012 zijn wij begonnen met een eigen beheersysteem genaamd QDashboard, waarmee onze klanten wijzigingen op hun website of webshop zelf eenvoudig en direct kunnen aanbrengen. Binnen dit beheersysteem kunnen zowel webshops als websites door de klant beheert worden. Inmiddels werken zo'n 20 websites op dit beheersysteem.

Wij zijn werkzaam vanuit kantoorruimte in de Pijp aan het Boterdiep in het centrum van Groningen.

Opgericht door Jens Scholtanus en Sebastaan Pasma

Het proces

Onderzoek & planning

Wij onderzoeken de feiten en cijfers van het bedrijf en de branche. Na dit onderzoek werken we aan een planning voor de webshop of webapplicatie zodat er een gestructureerd overzicht uit voortvloeit.

Structuur & Ontwerp

Na het vaststellen van de planning, zullen we wireframes ontwerpen voor de webshop of webapplicatie. De structuur en functionaliteiten worden hiermee in kaart gebracht en vastgesteld. Na goedkeuring zal het grafisch ontwerp worden gerealiseerd.

Ontwikkeling

Na het ontwerp begint de ontwikkelfase. Door gebruik te maken van moderne technieken is PixelQ in staat om een professionele webshop of webapplicatie te ontwikkelen.

Hosting

Na de ontwikkeling van het project kan PixelQ ervoor zorgen dat de website online zal komen te staan. Hiervoor is hosting, een stukje webruimte waarop de webshop of applicatie komt te staan, benodigd. Als er nog geen domeinnaam is geregistreerd zal er ook een domeinnaam worden geregistreerd. (bijv. uw-bedrijfsnaam.nl). Wij kunnen al deze zaken voor u verzorgen, zodat je uiteindelijk slechts met één partij te maken heeft.

Prestaties

Na de ontwikkeling bieden wij de mogelijkheid om je webshop of webapplicatie continu te blijven monitoren en daarbij verder door te ontwikkelen op het gebied van zoekmachine-optimalisatie (SEO) en conversieoptimalisatie. We willen graag samen continu de webapplicatie blijven verbeteren, zodat je kan blijven groeien.